donderdag 18 januari 2018

Donderdag 2 november

Vandaag was een lekker rustig aan dagje. Uiteraard wilde ik voor we naar huis zouden gaan wat inkopen in de supermarkt doen en we hadden verzonnen eerst naar de Carrefour te gaan; in het winkelcentrum te ontbijten en dan door naar een vissersdorpje in de buurt. Eenmaal aangekomen bij de Carrefour beseften we dat dat plan niet zo heel goed was. Het was natuurlijk in dat winkelcentrum erg ongezellig om te ontbijten. We besloten ter plekke om het plan te veranderen en aan het eind van de dag naar de Carrefour te gaan.

Ontbijten zouden we dan in Rincon de la Victoria doen. Maarten wilde nog wel een keer churros als ontbijt dus daar gingen we naar op zoek. We parkeerden de auto voor het gemak maar in de parkeergarage die we pas vandaag ontdekten na alle parkeerperikelen. Na het hele dorp rondgesjouwd te hebben op zoek naar churros belandden we na een uur ofzo op het terrasje van een cafe naast de parkeergarage. We bestelden tejeringos, een versie van churros die in dit geval erg vet bleek met heerlijke chocolademelk.


Een beetje misselijk reden we door naar het vissersplaatsje waarvan ik de naam vergeten ben. Er was ook niets te beleven dus ons beeld was een beetje te romantisch geweest. We reden door naar Nerja waar we rond 13.00 uur aankwamen. We namen er 2 keer een duik in de behoorlijk frisse, maar heerlijke zee. Dit strand is in deze periode van het jaar toch wel echt een aanrader. We konden om de hoek parkeren, het uitzicht op de kust is mooi (geen grootschalige bouw), het strand is kiezelig, de eettentjes zijn gezellig, er zijn kleedhokjes en er zitten geen vieze dingen in de zee.We kleedden ons om en aten voor de tweede keer paella bij Ayo. Daarna deden we boodschappen bij de Carrefour voor thuis en waren we rond 19.00 uur thuis. We hebben heerlijk op het dakterras gezeten en besloten toch na alle positieve verhalen El Tintero nog een kans te geven. Het was er weer net zo rustig als eerder deze week, maar nu zijn we er toch maar gaan zitten.


We wilden graag een keer op een stok geroosterde vis eten en bestelden een zeebaars. Met een portie friet en gefrituurde inktvisjes. Het werd helaas een beetje een domper. Ook hier smaakten de inktvisjes eigenlijk nergens naar, de friet was redelijk en de vis werd op de grillplaat gebakken ipv boven open vuur. Hij was ook nog eens rijkelijk bestrooid met rauwe knoflook en peterselie en we vonden het niet echt lekker. Jammer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zaterdag 28 oktober 2017

We vertrokken om half 3 met de bus naar Schiphol om daar keurig op tijd met het vliegtuig naar Malaga te vertrekken.  De vlucht verl...