donderdag 18 januari 2018

Maandag 30 oktober

Vandaag wilden we naar Malaga. We hadden een goed adresje voor churro's (Casa Aranda) gevonden en gingen dus zonder ontbijt de deur uit. We reden met de auto naar Plaza Mayor , een groot outletcentrum op een half uurtje van ons huis. Daar zit achter het gebouw een klein treinstation waar we de trein namen naar Malaga centrum. Dit is een uitstekende manier om naar Malaga te gaan zonder een parkeerdrama te hebben in de stad. Het kostte ons €8,40 voor 2 retourkaartjes en parkeren bij Plaza Mayor is gratis. De rit duurt 17 minuten


In malaga was de eerste missie Casa Aranda om te ontbijten. De zaak bestaat uit een paar verschillende ruimtes in een steeg en een langgerekt terras. We zaten niet perse heel gezellig, maar het voelde wel erg authentiek allemaal. Overal zaten Spanjaarden churros in de koffie of chocolademelk te dopen, er werd druk gekletst en obers liepen af en aan met versgebakken churros. En de chocolademelk was er echt heerlijk. Deze versie smaakte echt heel erg naar gesmolten chocolade en was niet zo melkerig.Daarna liepen we door naar de markt: Mercado Atarazanas. De visafdeling is zo goed als gesloten op maandag, maar er bleef genoeg interessants over. Wij vonden het een gezellige, goed gesorteerde markt. We kochten saffraan (€6,50 voor 2 gram) op de markt en wat van de overheerlijke amandelen (zulke krokante, bijna luchtige amandelen, hebben we nog nooit eerder gegeten) bij een notenzaakje achter de markt en slenterden wat door de stad.Rond lunchtijd liepen we precies in het verkeerde stuk van de stad. We konden geen leuk zaakje vinden om te lunchen. We liepen nog tevergeefs naar het water om te kijken of we daar soms lekker vis konden eten, maar ook daar zat geen horeca. Uiteindelijk vonden we via mijn voorwerk in google maps (ik sla altijd adresjes op van te voren) 1 zaakje in de buurt. Dat zouden we uit onszelf zo voorbij gelopen zijn, maar het bleek een heel gezellige hamburgertent. Het heet Picnic Soho en we aten er er een (Iberico)burger die voor ons eigenlijk iets te rauw was, maar de smaak was prima en we waren blij dat we even uit konden rusten.
Met frisse moed liepen we na het eten naar het Moorse fort Alcazaba. Het is even klimmen de heuvel op, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht over de stad en je loopt steeds door het fort dat wij erg de moeite waard vonden.

Aan het eind van de middag liepen we voldaan terug naar de trein waar we na een kwartiertje weer uitstapten bij Plaze Mayor. Het outletcentrum was niet zo aan ons besteed, maar we konden er mooi gelijk boodschappen doen bij de grote Mercadona. Om half 8 zaten we heerlijk op ons dakterras, met een hapje en een drankje en daar was het tot laat in de avond lekker warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zaterdag 28 oktober 2017

We vertrokken om half 3 met de bus naar Schiphol om daar keurig op tijd met het vliegtuig naar Malaga te vertrekken.  De vlucht verl...