donderdag 18 januari 2018

Dinsdag 31 oktober

Na een ontspannen ontbijtje op het terras gingen we rond half 11 naar Nerja. Daar zou een grote markt zijn. Maarten verheugde zich op een terrasje met een kop koffie en ik op de markt. We konden dichtbij parkeren en hadden al snel door dat we onze verwachtingen iets moesten bijstellen. De markt bleek aan de rand van het plaatsje op een stuk braakliggend terrein te liggen. Geen terras te bekennen dus Maarten ging ook maar mee de markt over. Die bleek vooral te bestaan uit kleding, leer, wat keramiek, fruit en noten en was ook voor mij niet echt interessant.
We hadden het dan ook al snel gezien en reden door naar Frigiliana. Daar stopten we eerst in een minder interessant gedeelte van het dorp. We waren dan vooral onder de indruk van het sportveld wat tegen de kloof aanhing en niet zozeer van het "wonderschone witte dorp".


Toen Maarten toch nog even het dorp inliep ontdekte ik dat we aan de verkeerde kant zaten. We reden een stuk door met de auto, parkeerden in de parkeergarage (eindelijk eens gewoon gelijk parkeerplek) en dronken we koffie voor we omhoog liepen. Heel het dorp heeft witgekalkte huizen wat het een bijzonder uiterlijk geeft.Er zaten wat leuke winkeltjes en restaurants in het straatje waar we doorheen liepen, maar het dorp is ook wel erg toeristisch. De straten bestaan uit opstaande keitjes en dat ziet er erg mooi uit. We aten in een van de restaurants op een terras met prachtig uitzicht over de vallei. We aten vooral elkaars eten op omdat we allebeide maaltijden erg lekker vonden.De rest van de middag brachten we door aan het strand van Nerja. We dronken er wat, zaten heerlijk in de zon, aten een ijsje. Kortom, we vierden vakantie.


Vanavond wilden we naar Marroween, een feest ter gelegenheid van Halloween en de oogst van de tamme kastanjes en zoete aardapppels.  Het scheen groot spektakel te worden en er zou een pendelbus rijden vanwege de drukte. We hadden helemaal uitgezocht hoe we met de bus naar Maro moesten, maar omdat we vrij vroeg waren probeerden we het toch met de auto. We waren er al om half 6 en dat bleek veel te vroeg te zijn. We konden dan ook makkelijk parkeren.


Pas om half 7 werd het iets drukker, maar echt veel gebeurde er niet. Er waren vooral veel (schattig) verklede kinderen en later ook wel wat verklede volwassenen.

Er was 1 foodtruck en een paar kraampjes van liefdadigheidsinstellingen. Er stond een schommelschip dat met de hand aangedreven werd voor de kinderen en het vuur werd opgestookt voor de kastanjes en de aardappels. Tegen de tijd dat het klaar was stond er zo'n lange rij dat we daar maar niet in zijn gaan staan. We hebben het tot een uur of 8 volgehouden en ondanks dat een leuke band inmiddels aan het soundchecken was zijn we toch maar vertrokken. Inmiddels was er geen enkele mogelijkheid meer om te parkeren. Het was eigenlijk vooral een heel leuk dorpsfeest als je er woont, maar als toerist hoef je er niet speciaal naar toe. Toch vonden we het wel leuk om gezien te hebben.

We reden naar de boulevard van Rincon de la Victoria om te eten en daar was het enorm druk met verklede mensen. Wat ze gingen doen of waar ze vandaan kwamen was niet helemaal duidelijk, maar ze vierden overduidelijk Halloween. We maakten de slechtste keuze ever door een pizzeria uit te kiezen om te gaan eten. Het liep er toen we eenmaal zaten vol met grote schreeuwende kinderfamilies en het eten was echt heel erg slecht.


We waren blij toen we rond een uur of 10 met ons boekje op ons terras zaten. Het was geen slechte dag, maar mochten we hem overdoen hadden we toch wel een paar dingen veranderd. Maar het was wel weer heerlijk weer vandaag. Wat is het genieten zeg, 25 graden en strakblauwe lucht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zaterdag 28 oktober 2017

We vertrokken om half 3 met de bus naar Schiphol om daar keurig op tijd met het vliegtuig naar Malaga te vertrekken.  De vlucht verl...